четверг, 30 марта 2017 г.

Модуль 5. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів, а саме:...

  • як навчити учнів усвідомити необхідність визнання авторського права, знати основні поняття з авторського права та навчити правомірно використовувати матеріали з різних джерел;
  • які конкретні вправи та завдання можна регулярно використовувати у класі для того, щоб забезпечити дотримання учнями основних принципів правомірного використання інформаційних джерел та інших даних. 

четверг, 23 марта 2017 г.

Модуль 4. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені уточнити основні запитання проекту та обдумати оцінювання учнів в проекті, а саме…

  1. Як мені спланувати формуюче оцінювання, що виявляє навчальні потреби учнів?
  2. Як мені в умовах особистісно-орієнтованого навчання спланувати оцінювання учнів, яке буде відбуватися постійно впродовж виконання учнями проекту? 

Цей модуль допоміг уточнити основні запитання проекту та обдумати оцінювання учнів в проекті. Презентація учителя може познайомити учнів з основними ідеями проекту та спрогнозувати майбутню роботу.

четверг, 16 марта 2017 г.

Модуль 3. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені:
  • з'ясувати, як можна використати навчальні дослідження в проектах
  • усвідомити, що дослідницькі навчальні проекти стануть вагомою допомогою моїм учням для розвитку навичок, необхідних у ХХІ столітті та навичок мислення вищих рівнів. 
  • дасть можливість покращити навчальний процес, зробити його цікавим та наближеним до життя.

четверг, 9 марта 2017 г.

Модуль 2. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені проаналізувати переваги використання методу проектів у навчальному процесі, а саме:

  • проектна діяльність допомагає учням розвивати самостійність;
  • вміння працювати з інформацією ( аналізувати інформацію, обирати найголовніше та систематизувати її);
  • формує в учнів навички 21 століття. 

Також я створила власну публікацію на тему: "Метод проектів".  

Протягом цього модуля я проаналізувала багато інформації про "проект" і "метод проектів", можливості використання цього методу на уроках.

Під час опрацювання даного модуля я ознайомилась із таким поняттям, як "Таксономія Блума", про що раніше не чула.

Я зареєструвалась на сайті БобрДобр, за допомогою якого можна зберігати Інтернет-посилання. За допомогою вище згаданого сервісу я створила 8 закладок, що містять цікаву та корисну інформацію про метод проектів. 

Також я ознайомилась із документом, що містить шаблон плану вивчення теми.

Цей модуль допоміг мені обдумати власні цілі навчання на цьому тренінгу, а саме: 

• дізнатися, як проекти, що плануються та реалізуються за допомогою ІКТ, можна використати в навчальному процесі;

• розглянути шляхи розвитку в учнів навичок мислення вищих рівнів та навичок 21 століття;

• створити закладки на Інтернет-ресурси щодо методу проектів;

• провести  рефлексію задля узагальнення та підведення підсумків про роботу з матеріалами.



четверг, 2 февраля 2017 г.

Модуль 1. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені обдумати власні цілі навчання на цьому тренінгу, а саме:

  • навчитися створити навчальний проект і активно впроваджувати його у навчальний процес з метою удосконалення методики викладання навчальної дисципліни.
  • навчитися правильно та максимально об’єктивно оцінювати учнівські проекти з метою недопущення у майбутньому здійснення учнями типових помилок.
  • навчитися ефективно залучати учнів до проектної діяльності з метою формування у них навиків самостійної роботи, комунікативних навиків та навиків об’єктивного самооцінювання.
  • навчитись ефективно впроваджувати та використовувати інноваційні технології навчання нашого століття з метою покращення рівня засвоєння знань учнями та активізації їхньої пізнавальної діяльності. 
  • опанувати дану методику для подальшого ї впровадження у педагогічній діяльності з метою урізноманітнення навчального процесу та зацікавлення учнів до роботи. 
     Я ознайомилась з основними ресурсами тренінгу: посібником, сайтом освітніх програм, сайтом допоміжних матеріалів та електронним довідником. При роботі з електронним довідником часто виникали труднощі, середовище часто "зависало", після чого довідник припиняв свою роботу.

Створила персональну вікі-сторінку, на яку я додала відомості про себе та навчальний заклад, у якому проводиться тренінг. Сайт Вікі, на жаль, часто видає помилку при роботі з ним, що сповільнює роботу.


Також я зареєструвалася на сайті Оцінювання проектів http://educate.intel.com/ua/assessingprojects.

     Я створила власний блог під назвою "Мій особистий щоденник навчання", у якому я буду записувати узагальнення проробленої мною роботи після кожного модуля.